The Danish Summer House Of Architects Mette and Martin Wienberg

published in: Architecture, Interiors By Tina Komninou, 26 April 2013

Pin It

Photo © MIkkel Rahr Mortensen, styling by Gitte Kjaer.

Architects Mette and Martin Wienberg designed their Danish summer home to meet the whole families requirements. Completed in 2006, this 200sqm residence features ample of natural daylight, earthy light tones, and a choice of materials that give out a sense of warmness and coolness at the same time.

The interior language contrasts with that of the exterior creating two different sensations where the presence of large glazed openings in all the spaces have a picture perfect view of the outdoors. Inside, the rooms are broken up into different styles in order to entertain all the family’s moods and desires. With the use of concrete and steel in the kitchen, a more strict and mod atmosphere is created. Meanwhile the reading/living area next to it is paneled with wood and upholstered with leather capturing comfort and intimacy. This space acts like a ‘warm cove’ - a sanctuary that could easily be described as a quiet room.

Photo © MIkkel Rahr Mortensen, styling by Gitte Kjaer.

Photo © MIkkel Rahr Mortensen, styling by Gitte Kjaer.

Photo © MIkkel Rahr Mortensen, styling by Gitte Kjaer.

The open connecting layout makes the whole interior merge into one where the materials are carried through to the next room to capture a sense of continuity amongst these very different rooms. An example is the raw concrete steps carried through inside the warm comfort spaces.
 
Another element that is cleverly repeated in most of the residence’s areas is the furniture. In particular, the well known Catifa chair from Arper is seen throughout the indoors. With different upholsteries and the variety in its frame, this feature indicates how continuity can exist through change. Of course both architects have a strong love for Arper pieces and the Catifa model is definitely one of the examples why this love is so strong. Being extremely comfortable, this design can be incorporated to compliment opposite style type interiors. Classic yet Contemporary.
 
And it is this same ideology that makes this residence so appealing and adaptable to all tastes and lifestyle choices.

Photo © MIkkel Rahr Mortensen, styling by Gitte Kjaer.

The Wienberg family, Photo © MIkkel Rahr Mortensen, styling by Gitte Kjaer.

Photo © MIkkel Rahr Mortensen, styling by Gitte Kjaer.

Photo © MIkkel Rahr Mortensen, styling by Gitte Kjaer.

Photo © MIkkel Rahr Mortensen, styling by Gitte Kjaer.

Photo © MIkkel Rahr Mortensen, styling by Gitte Kjaer.

Photo © MIkkel Rahr Mortensen, styling by Gitte Kjaer.

Photo © MIkkel Rahr Mortensen, styling by Gitte Kjaer.

sources:

Wienberg Architects, Arper

  • friend
    Ryan | 2013-05-03 07:05:15

    I love the contrast between spaces, the separation... I want

Your message is awaiting moderation. Thank you. - {x}

Leave a comment

Make sure you enter the * required information where indicated. Please also rate the article as it will help us decide future content and posts. Comments are moderated. Please no link dropping, no keywords or domains as names; do not spam, and do not advertise!